Exposició virtual

L’exposició itinerant Infància robada. La protecció de menors en el franquisme recull les experiències de persones que van viure aquesta situació i mostra l’organització, el funcionament i la ideologia de les institucions que se’n van fer càrrec, dins el marc polític i social de la Dictadura.

Pati Manning (Centre d’Estudis i Recursos Culturals). 2013
Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). 2011

Aquesta exposició forma part del treball de recerca iniciat el 2003 per les historiadores Elena Ràfols Yuste, Maria Verdú Guinot i Neus G. Ràfols. Es va inaugurar a Barcelona el 4 de novembre de 2009, al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

Es va inaugurar a Barcelona el 4 de novembre de 2009, al Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD).

A Barcelona, també ha estat exposada al Centre Cívic La Sagrera, al Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC), al Centre Cívic El Coll- La Bruguera, al Pati Manning (Centre d’Estudis i Recursos Culturals – Diputació de Barcelona) dins del marc del VIII Encuentro Internacional de Investigadores del Franquismo, organitzat pel CEFID-UAB i Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya. Així com a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Inauguració. Centre d’Informació i Recursos per a les Dones  (CIRD). 2009
Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. 2010
Universitat Autònoma de Barcelona. 2010

Per facilitar que pugui arribar a més persones, ara us la presentem en format virtual, plafó a plafó, amb imatges, comentaris de les i els testimonis i els detalls d’aquests fets amagats i, en molts casos, esborrats de la història del nostre país.

INFÀNCIA ROBADA

La protecció de menors en el franquisme

Pin It on Pinterest

Share This