Escuelas profesionales de Nuestra Señora de la Esperanza

DADES DEL CENTRE

Institució: Escuelas profesionales de Nuestra Señora de la Esperanza
Adreça original: Carrer de Wad-Ras, 98
Població: Barcelona
Any de fundació: 1949
Modalitat: Institució auxiliar en règim d'internat
Gènere: Masculí
Edat: De 14 a 21 anys
Personal: Seglar
Places: 250

Les Escuelas profesionales de Ntra. Sra. de la Esperanza estaven situades al mateix edifici del Laboratorio Psicotécnico, al carrer Wad-Ras, 98. Es van inaugurar el novembre de 1949. El solar en el que es van construir les dues institucions era propietat de la Junta Provincial de Protección de Menores cedint el terreny al Tribunal Tutelar de Menores de Barcelona per construir el Laboratori i les Escoles.

Els centres propis de reforma del Tribunal, així com els auxiliars, havien quedat insuficients per ingressar més nens i joves, d’aquesta manera es van plantejar la construcció d’una Escola amb l’esperança (així ho manifesten) de que els joves “de reforma” aprenguin un ofici i d’aquesta manera redreçar-los. Per aquest motiu, es denomina Escuelas Profesionales de Nuestra Señora de la Esperanza.

Aquesta institució, amb personal seglar, tenia una capacitat de 250 nois, de 7 a 21 anys, i la seva modalitat era de règim tancat. El personal era seglar.

Ensenyaments:

  • Primària fins als 14 anys.
  • Tallers d’aprenentatge a partir dels 14 anys

Constava de tallers propis, de fusteria, mecànica, electromecànica, impremta, sastreria i sabateria.

Sastreria de les Escuelas profesionales de Ntra. Sra. de la Esperanza. Brangulí (fotògrafs). Arxiu Nacional de Catalunya

Pin It on Pinterest

Share This