Cantina maternal para madres lactantes

DADES DEL CENTRE

Institució: Cantina maternal para madres lactantes
Adreça original: Carrer Badajoz, 62
Població: Barcelona
Any de fundació: 1941
Modalitat: Institució pròpia en règim de mitja pensió
Gènere: Femení
Edat:
Personal: Seglar
Places: 30

La Cantina maternal estava annexa a la Guardería para niños de Pecho. Va començar a funcionar el 21 de març de 1941 i estava destinada a les mares lactants necessitades. Se’ls hi donava un dinar complert, amb el que la seva llet millorava, així com la salut del nadó. Moltes vegades aquestes mares també utilitzaven la Guardería para niños de pecho.

El dinar era a l’1 de la tarda, i els horaris per donar de mamar era a les 10, a les 12,30 i a les 3 de la tarda, quedant ben combinat amb l’horari de la Guardería.

En els documents estan redactats els diferents menús que es repartien en tres plats, amb varietat d’aliments com sopa d’arròs, fideus, mongetes, llenties, patates, bacallà, peix, pa, carn…, i en dies concrets, com el dimecres i el dissabte, un quart plat que consistia en fruita, que normalment els hi obsequiava alguna fruiteria.

Es fa palesa, a més, que en dies de festivitat, o el dia abans, se’ls hi donava, tant a les mares com als petits, un dinar extraordinari. El dia de Reis, a més, es repartien joguines i roba que provenia de particulars o de magatzems de la ciutat.

Menjador de la Cantina Maternal (al darrere, la Guardería para niños de pecho). Brangulí (fotògrafs). Arxiu Nacional de Catalunya

Pin It on Pinterest

Share This