Instituto de Nuestra Señora de los Ángeles

DADES DEL CENTRE

Institució: Instituto de Nuestra Señora de los Ángeles
Adreça original: Carretera del Pavellón Ideal
Població: Vallvidrera-Barcelona
Any de fundació: 1946
Modalitat: Institució pròpia en règim d'internat
Gènere: Masculí
Edat: De 7 a 10 anys
Personal: Seglar i religiós
Places: 150

Situat a Vallvidrera, l’Instituto de Ntra. Sra. de los Ángeles, que era un internat masculí, va ser inaugurat el 12 d’octubre de 1946. Com solia passar en aquest tipus d’actes, hi van assistir totes les autoritats de Barcelona, especialment en aquest que es celebrava en un dia tan assenyalat.

L’any 1951 va haver una reestructuració i reorganització del centre. L’edat dels menors que ingressarien seria de 7 a 10 anys. Com que fins aleshores havien tingut nens majors de 10 anys, van haver de traslladar-los al Grupo Benéfico, centre que al mateix temps va enviar nens menors de 10 anys a Vallvidrera.

El centre tenia personal seglar força variat: mestres, cuinera, un guàrdia, i a més, masovers que es feien càrrec dels horts i petits animals de granja. Hi havia una infermeria, però no metge. I el capellà hi anava de quan en quan a fer missa i a confessar.

Sobretot acollien als nens que tenien mala salut, o una salut feble, per trobar-se, les instal·lacions, en una zona elevada, de camp i a les afores de la ciutat. Però també podien arribar interns sense cap patologia prèvia.

Dormitori. 1958. Brangulí (fotògrafs). Arxiu Nacional de Catalunya
Edificis i terrenys. 1958. Brangulí (fotògrafs). Arxiu Nacional de Catalunya
Edifici principal, finals anys 40. AFB

Protagonistes amb vivències en aquest centre:

Pin It on Pinterest

Share This